Een professioneel CV maken

Met een professioneel cv zal je opvallen tussen de vaak vele andere sollicitanten. Hierdoor maak je een grotere kans om uitgenodigd te worden voor een gesprek. Daarnaast helpt een netjes opgemaakt cv de recruiter om jouw opleidingen en werkervaringen snel te scannen. Download hier een professionele lay-out voor het maken van jouw cv

5 tips voor een goed cv

1. Stem de inhoud van je cv af op de vacature

Je hebt misschien al wat werkervaring opgedaan bij verschillende bijbaantjes of stages. Het is slim om bij elke nieuwe sollicitatie even te kijken of de werkervaring die je op je cv hebt gezet relevant is of dat je wat moet aanpassen. Hierbij kan je bijvoorbeeld kijken naar de werkzaamheden die genoemd worden in de vacature. Als je die naast jouw eigen werkervaring legt kan je nagaan of jij de genoemde werkzaamheden al eens hebt uitgevoerd bij een van jouw vorige baantjes of stages. Op die manier hou je het overzichtelijk en relevant voor de werkgever.

2. Hou het kort en krachtig

Probeer je cv zo kort mogelijk te houden. Een werkgever krijgt veel cv’s te zien en wil dus in korte tijd zo veel mogelijk (relevante) informatie over jou verzamelen. Een cv van 1 of 2 pagina’s is voor een werkgever dan erg fijn. Als je er veel meer op zet is de kans groot dat niet alles wordt gelezen. Hierdoor kan de werkgever belangrijke informatie missen.

3. Projecten zijn ook ervaring

Als je aan het studeren bent en je zoekt een stage dan heb je vaak nog niet zoveel werkervaring. Zet dan relevante projecten, praktijkvakken, minors of vrijwilligerswerk op je cv. Op die manier laat je zien dat je ondanks je geringe werkervaring niet hebt stilgezeten en relevante kennis hebt.

4. Een beeld zegt meer dan duizend woorden

Het is misschien een beetje cliché maar niet minder waar. Met een goede foto op je cv maak je meteen een goede eerste indruk. Dit betekent niet dat je in driedelig pak zonder glimlach op de foto moet staan, maar een goed belichte foto met je nette overhemd of blouse werkt vaak goed.

5. LinkedIn is je vriend

Maak een Linkedin pagina aan en zet de link in je cv. Met Linkedin kun je niet alleen mensen op de hoogte houden van wat je doet in je professionele leven maar kun je ook zoeken naar vacatures. Een link in je cv geeft werkgevers een extra kans om te zien waar je in je professionele leven mee bezig bent en wat je netwerk is. Misschien heb je er zelfs wat referenties op staan van oud collega’s of leidinggevende waarmee je laat zien wat je kwaliteiten zijn.

Download het CV format via de onderstaande knop