Wanneer heb je recht op een stagevergoeding

Met je stage doe je praktijkervaring op, maar het is ook wel lekker als je er wat geld voor krijgt, toch? Probeer de Bond helpt je graag om erachter te komen of je recht hebt op een stagevergoeding en hoe hoog dit bedrag is. Dit is wat je moet weten.

Stagevergoeding

Er is geen wettelijke regeling die stelt dat elke stagiair(e) recht heeft op een stagevergoeding. Wie internet afspeurt naar gemiddelde bedragen voor stagevergoedingen komt vele verschillende bedragen tegen. Probeer de Bond wil voor elke student een goede stagevergoeding. Het lukt ons bij steeds meer bedrijven om afspraken te maken over een goede stagevergoeding.

Stagevergoeding in de cao

Wij maken met veel werkgevers afspraken over een stagevergoeding en nemen dat in de cao op. Dit betekent dat een stagebedrijf zich altijd moet houden aan de stagevergoeding die in de cao staat. Helaas gebeurt dit lang niet altijd. Onze ervaring is dat stagiairs vaak niet de vergoeding krijgen waar ze recht op hebben. Als dit bij jou het geval is, zorgen wij ervoor dat je alsnog krijgt waar je recht op hebt. Stuur dan een appje naar telefoonnummer 06 280 885 81 of stuur een mail naar probeerdebond@cnvvakmensen.nl en wij gaan voor je aan de slag.

Stagevergoeding vorderen

Heb je in het verleden stage gelopen, maar heb je niet de vergoeding gekregen waar je volgens de cao recht op had? Dan kun je dit alsnog bij het stagebedrijf vorderen, tot 5 jaar terug. Wij helpen jou daarbij. Stuur dan een appje naar telefoonnummer 06 280 885 81 of stuur een mail naar probeerdebond@cnvvakmensen.nl en wij gaan voor je aan de slag.

Wat als er niks in de cao staat?

Als er geen cao-afspraak is gemaakt over een stagevergoeding, kun je daar ook geen aanspraak op maken. Je bent afhankelijk van het stagebedrijf. Je kunt natuurlijk wel zelf vragen wat er voor studenten is geregeld. Misschien kun je zelf afspraken maken over een stagevergoeding of een vergoeding voor je reiskosten.

Meld hier je stageprobleem

Problemen op je stage? Meld het ons