Onze diensten

Wij bieden hulp en advies bij vragen over jouw bijbaan en stage. Bijvoorbeeld over ontslag, een conflict op je werk of een vraag over je contract of loonstrook. Wij helpen je!

Informatie en advies bij je stage

Heb je recht op een stagevergoeding? Klopt jouw stagecontract? Dat zijn dingen die je natuurlijk graag wil weten als je stage gaat lopen. Wij zoeken het voor je uit. Loop je tijdens je stage ergens tegenaan? Wij kunnen je helpen én zoeken als jij dat wilt ook contact met je stagebedrijf. Zo krijg jij waar je recht op hebt. Neem gerust contact met ons op.

Deskundig advies op gebied van werk

Maak je veel overuren? Ben je goed ingeschaald? Word je wel goed ingepland? Worden je pauzes niet uitbetaald? Of heb je vragen over je proefperiode of opzegtermijn? Onze specialisten staan voor je klaar om je te helpen en adviseren over werk en salaris. Kom je ergens niet uit, neem dan contact met ons op.

Loonstrookcheck

Het is goed om je loonstrook regelmatig te controleren. In 1 op de 5 loonstroken staan namelijk fouten. Niet alle loonstroken laten zich daarnaast even gemakkelijk lezen. Daarom bieden wij een loonstrookcheck aan. Onze specialisten controleren jouw loonstrook op onjuistheden.

Je kunt hier je loonstrook laten checken.

Informatie en advies bij ziekte

Ziek zijn is al naar genoeg. Nog vervelender wordt het als jouw werkgever zich niet houdt aan de afspraken die gelden omtrent het doorbetalen en in dienst houden van zieke medewerkers. Neem contact met ons op als je vragen hebt of er niet uitkomt met je werkgever.

Hulp bij belastingaangifte

Het gehele jaar door bieden wij belastingservice aan. Tijdens deze afspraak vult één van onze belastingspecialisten samen met jou je belastingaangifte in. Tijdens deze afspraak kun je ook bij ons terecht met je vragen over bijvoorbeeld toeslagen, samenwonen en belasting en hoe het werkt met je bijbaan en het terugvragen van belasting. Wist je dat je tot 5 jaar terug je belastingaangifte kunt doen? Als lid betaal je slechts €10,- per afspraak. Dat is €47,- minder dan wanneer je geen lid bent.

Klik hier voor de belastingservice.

Wat doen we nog meer?

De vakbond onderhandelt over de cao’s (collectieve arbeidsovereenkomsten) met de werkgevers, zodat er voor jullie als stagiairs en als werknemers, de best mogelijke afspraken worden gemaakt. Zo strijden wij bijvoorbeeld voor een goede stagevergoeding, meer vakantiedagen en ieder jaar een loonsverhoging. Hoe meer studenten lid zijn van Probeer de Bond en hun stem laten gelden, hoe meer wij voor jou kunnen betekenen.

Profiteer nu van alle voordelen

Sluit je aan en maak kennis met de vakbond. Wij zijn er als je hulp nodig hebt bij problemen op je stage of werk.